Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring de pijn niet maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen en een goede pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Wassen

Was uw voeten dagelijks met water. Gebruik liever geen zeep. Droog na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen sokken aan maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Vochtregulerende crème

Voeten hebben baat bij een verzorgende crème. Bij ieder huidtype hoort een voetcrème. Vraag aan de pedicure welke crème u het beste kunt gebruiken.

Voorkom ingegroeide teennagels

Een ingroeiende nagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn druk door slecht passende schoenen, het verkeerd (te kort) knippen van nagels en een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

Voorkom problemen bij het nagel knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of een nageltang. Knip de nagels recht of vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels vooral NIET rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen

Eeltvorming ontstaat door overmatige druk of wrijving. In feite kan men eelt beschouwen als een bescherming die het lichaam aanbrengt tegen de van buiten komende druk of wrijving. Soms kan eelt kloven en barsten gaan vertonen. Vaak treedt dit op aan hiel en is dit erg pijnlijk. Deze kloven kunnen zelfs gaan bloeden en ontsteken. De oorzaak is dat het eelt erg droog is. Maar naast de droge huid spelen meer factoren een rol bij het ontstaan van hielkloven: een staand beroep, een verminderde doorbloeding in de benen en voeten, het dragen van open schoenen en slippers, hormonale veranderingen, medicijngebruik, diabetes, een afwijkende voetstand en overgewicht.